Fysik

Plan bølge

05. november 2018 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg forstår ikke rigtig plane bølger, for der står i min bog, at det er harmoniske bølger, hvor bølgetoppene ligger på parallelle linjer i afstanden 1 bølgelængde. Kan ikke forestille mig det der med at bølgetoppene ligger på parallelle linjer, er der nogle som kan tegne og forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2018 af mathon

         \small \small \small u(x)=A\cdot \sin\left ( x\right )=A\cdot \sin\left ( x+p\cdot 2\pi \right )\qquad p\in\mathbb{Z}    er periodisk med perioden 2π.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2018 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke parallelle linier, men planer. Bølgerne behøver heller ikke af være harmoniske.

Prøv at forestille dig en stabel tynde akrylplader, der er næsten klare, men hver anden er farvet svagt blå. Den stabel kan forestille et øjebliksbillede af en plan bølge. Her er den ikke harmonisk, men har form af en firkantkurve. Du kan så forestille dig en akrylblok,der er farvet i lag på samme måde, men med jævne overgange mellem lagene. Så har du den "frosne" harmoniske bølge.


Skriv et svar til: Plan bølge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.