Fysik

Ville være stort med noget hjælp

06. november 2018 af Mathian - Niveau: C-niveau

Kan ikke helt finde ud af, hvordan jeg generalisere tonerne :(


Svar #1
06. november 2018 af Mathian

Figuren til opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2018 af mathon

For et halvåbent rør:

\small \small \begin{array}{lrclllrclllrclllrclllrcl} \textup{grundtone:}&L&=&\frac{\lambda_1}{4} &&4L&=&\lambda _1&&\frac{1}{4L}&=&\frac{1}{\lambda _1}&&\frac{v}{4L}&=&\frac{v}{\lambda _1}&&f_1&=&\frac{v}{4L}\\\\ \textup{1. overtone:}&L&=&\frac{3}{4}\lambda_2 &&4L&=&3\lambda_2 &&\frac{1}{4L}&=&\frac{1}{3}\cdot \frac{1 }{\lambda_2}&&3\cdot \frac{v}{4L}&=& \frac{v }{\lambda_2}&&f_2&=&3f_1\\\\ \textup{2. overtone:}&L&=&\frac{5}{4}\lambda_3 &&4L&=&5\lambda_3 &&\frac{1}{4L}&=&\frac{1}{5}\cdot \frac{1 }{\lambda_3}&&5\cdot \frac{v}{4L}&=& \frac{v }{\lambda_3}&&f_3&=&5f_1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2018 af Eksperimentalfysikeren

Læg mærke til tællerne i brøkerne. Det er 1, 3 og 5. Hvad er næste trin i rækken?


Svar #4
07. november 2018 af Mathian

det må være 7 . tak :)


Skriv et svar til: Ville være stort med noget hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.