Kemi

kemi

07. november 2018 af hejsen21 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En af de biokemiske parametre, der måles i patientens plasma, er aktiviteten af LDH, som katalyserer nedstående reaktion. Aktiviteten kan bestemmes spektrofotometrisk ved at måle absorbansændringen af NADH ved 340 nm. Den molære absorbanskoefficient (c) for NADH er 6220 M-^1*cm^-1

Angiv om absorbansen vokser eller aftager, når processen forløber fra venstre til højre


Svar #1
07. november 2018 af hejsen21 (Slettet)

Reaktionen:

Pyruvat+NADH+H^+->Laktat+NAD^+

svaret er at absorbansen vil aftage, men forstår ikke hvordan man kommer frem til svaret


Svar #2
09. november 2018 af hejsen21 (Slettet)

hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2018 af Lillon (Slettet)

#0 Aktiviteten kan bestemmes spektrofotometrisk ved at måle absorbansændringen af NADH ved 340 nm.

#1 Reaktionen: Pyruvat + NADH+H+ -> Laktat + NAD+

svaret er at absorbansen vil aftage, men forstår ikke hvordan man kommer frem til svaret

Reaktionen viser dig, at koncentrationen af NADH+H+ aftager, og NAD+ dannes. (NAD+ måles ved 260 nm (wikipedia Nicotinamide adenine dinucleotide))

--> Lambert-Beers lov: absorbans A = ε · c · d  med ε = absorptionskoefficient, c = koncentration, d = kuvettelængde


Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.