Matematik

Har jeg regnet rigtigt?

07. november 2018 af Makrofagen - Niveau: Universitet/Videregående

Godaften, blot et kort spørgsmål:

Jeg har matricen A (se fil) og skal afgøre, om den er diagonalisérbar. Kunne godt tænke mig at vide, om jeg har forstået det rigtigt. Altså ... har beregnet egenværdiernerne til 7 og -1 og bestemt den algebraiske og geometriske multiplicitet:

am(7) = 2

gm(7) = 1

am(-1) = 1

gm(-1) = 1

Har jeg regnet rigtigt? Hvis ja, betyder det vel, at A ikke er diagonalisérbar? Altså fordi den algebraiske multiplicitet ikke er lig med den geometriske for begge egenværdier?

Vedhæftet fil: Diagonaliserbar.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2018 af StoreNord

-ups


Skriv et svar til: Har jeg regnet rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.