Matematik

Bestem t, så vektorerne á og b´ er ortogonale.

08. november 2018 af Karoline444 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Da jeg har været fraværende fra nogen matematiktimer, har jeg valgt at øve mig på vektorer, og jeg har nedenstående opgave, jeg ikke kan finde ud af:

Nogen, som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2018 af mathon

Det skalære produkt af to ortogonale vektorer er lig med 0.


Svar #3
08. november 2018 af Karoline444 (Slettet)

Hvorfor bliver det dét??


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2018 af AMelev

\vec{a}\cdot \vec{b}=\left \| \vec{a} \right \|\cdot \left \| \vec{b} \right \|\cdot cos(v)\Leftrightarrow cos(v)=\frac{\vec{a}\cdot \vec{b}}{\left \| \vec{a} \right \|\cdot \left \| \vec{b} \right \|}, hvor v er vinklen mellem de to vektorer

\vec{a}\bot \vec{b}\Leftrightarrow cos(v) =0

Tilsammen giver de to linjer forklaringen på "Hvorfor".


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2018 af mathon

opgave 4:
                            \small \begin{pmatrix} 2\\t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -3\\4 \end{pmatrix}=0                    


Skriv et svar til: Bestem t, så vektorerne á og b´ er ortogonale.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.