Matematik

bestem en ligning forcirklen

08. november 2018 af Rimx0041 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En Cirkel har AB som diameter, hvor A=(1,2) og B=(5,5)

Bestem en ligning for cirklen.

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2018 af StoreNord

Centrum er midtpunktet mellem A og B.
Radius er halvdelen af AB.


Svar #2
08. november 2018 af Rimx0041 (Slettet)

??


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2018 af mathon

Centrum:    
                           \small C=\left ( \tfrac{1+5}{2},\tfrac{2+5}{2} \right )=(3;3.5)
Radius:
                            \small r=\sqrt{(5-1)^2+(5-2)^2}=\sqrt{16+9}=5

Cirkelligning:
                            \small (x-3)^2+(y-3.5)^2=5^2


Skriv et svar til: bestem en ligning forcirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.