Matematik

HJÆLP nulhypotese og signifikansniveau 5%

09. november 2018 af Niko123456789 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nogle der kan hjælpe mig med denne opgave. Kan virkelig ikke finde ud af den

Birgitte har en krukke med tusindvis af røde og grønne plastikperler. Hun mener at kunne huske, at fordelingen er 20% røde og 80% grønne. I stedet for at tælle samtlige perler, vil hun undersøge sin formodning ved at udtage en stikprøve.

Opstil en nulhypotese, som kan bruges til at teste den angivne fordeling.
Foreslå en måde, hvorpå man kan sikre en tilfældig udtagelse af stikprøven.
Stikprøven indeholder 25 røde og 157 grønne perler. Undersøg på signifikansniveau 5%, om nulhypotesen kan forkastes.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2018 af peter lind

Nulhypotese: Fordelingen er 20% røde og 80% grønne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hun mener at kunne huske at fordelingen er 20% / 80%. Den udtagne stikprøve afviger (som man kunne forvente) lidt fra denne fordeling. Spørgsmålet er så om denne afvigelse skyldes tilfældigheder eller om fordelingen i virkeligheden er en anden end hun husker.

Nulhypotesen skal altid være den at afvigelserne bare skyldes tilfældig støj, så her er nulhypotesen at der er 20% røde og 80% grønne.

Du kan lave en χ2-test hvor du sammenligner de observerede data med det forventede. De observerede data er:

25 røde

157 grønne

De forventede data er det som ville fremkomme hvis de 25+157=182 udtagne perler fordelte sig med 20% / 80%, dvs.

0,20*182 = 36,4 røde 

0,80*182 = 145,6 grønne


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2018 af peter lind

Man kan også teste det direkte på binomialfordeligen eller tilnærmet på normalfordelingen


Skriv et svar til: HJÆLP nulhypotese og signifikansniveau 5%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.