Matematik

diskret matematik

10. november 2018 af SørenFKF (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. er der nogle der kan hjlælpe mig med den her opgave:
Man siger en bridgeha°nd har en 4-3-3-3 fordeling, hvis den har 4 kort i en farve, og 3 kort i de tre andre farver. For eksempel har en ha°nd med 3 spar og 4 hjerter, 3 ruder og 3 klør en 4-3-3-3 fordeling.

Hvor mange bridgehænder med en 4-3-3-3 fordeling findes der?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2018 af AMelev

Der er 4 forskellige muligheder for farven med de 4 kort.

For 4-farven er der K(13,4) forskellige kombinationer og for en 3-farve er der K(13,3). 

I alt er der altså 4·K(13,4)·K(13,3)3 bridghænder med en 4-3-3-3 fordeling.

Hvis du sammenholder det med antal mulige bridgehænder, får du at sandsynligheden for en 4-3-3-3 fordeling er ca. 10%.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2018 af AMelev

Hvorfor angiver du egentlig forskellige niveauer til spørgsmål, som tilsyneladende tager udgangspunkt i samme problemstilling?


Svar #3
10. november 2018 af SørenFKF (Slettet)

Når jeg beregner det får jeg 66905856160..... Det kan da ikke passe


Svar #4
10. november 2018 af SørenFKF (Slettet)

#2


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2018 af AMelev

#3 Hvorfor ikke? 


Svar #6
10. november 2018 af SørenFKF (Slettet)

#5
Mener du ikke:
\binom{13}{4}*\binom{9}{3}*\binom{6}{3}*\binom{3}{3}


Svar #7
10. november 2018 af SørenFKF (Slettet)

#5


Når du skriver K(3,2) mener du så:
P(n,k)=n!/(n-k)!

eller mener du

\binom{n}{k}=n!/((n-k)!*k!)


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2018 af AMelev

#4 Nej! Et spil kort til bridge består at 13 sp, 13 hj, 13 ru og 13 kl
Hvis du fx skal have 4 sp, 3 hj, 3 ru og 3 kl, skal du vælge 3 sp ud af 13 sp, 3 hj ud af 13 hj osv.

#5 Rækkefølgen, kortene tages op i, er ligegyldig (hvilke), så der er tale om en kombination K(n,r) =\binom{n}{r}.
Ved en permutation P(n,r) har rækkefølgen betydning. (hvilke - hvornår)


Skriv et svar til: diskret matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.