Matematik

Please hjælp med matematik ☹️

14. november 2018 af Fatima2904 - Niveau: C-niveau

Håber nogen kan forklare hvordan man regner det ud, og hvorfor...Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2018 af ringstedLC

Du får opgivet en vinkel, dens modstående side og en anden side. Når du ser her: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/trigonometri/cosinusrelationerne , skal du bruge sinusrelationen:

\begin{align*} \frac{\sin(A)}{6.82} &= \frac{\sin(123.3^{\circ})}{12.46}\Downarrow \\ \angle A &= \;?\;^{\circ} \end{align*}

A = (0,0), C = (12.46,0). Konstruer AC = b = 12.46. Drej x-aksen om A med vinkel A. Konstruer en cirkel med centrum i C og radius 6.82. er den stumpe skæring mellem den drejede x-akse og cirklen. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2018 af AMelev

Eller hvis du kun må benytte konstruktion:

Afsæt et punkt C.
Konstruer en cirkel med centrum C og radius 6.82 og afsæt et punkt B på denne cirkel 
Tegn linjen gennem C og B og drej den -123.3º (eller (180 - 123.3)º) omkring B
Konstruer cirklen med C som centrum og 12.46 som radius
Afsæt et skæringspunkt A mellem den cirkel og den drejede linje


Skriv et svar til: Please hjælp med matematik ☹️

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.