Matematik

Problemer med opgaven

16. november 2018 af rikke0227 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har fået denne opgave for og jeg ved selvfølgelig af prikproduktet skal give 0 og man står tilbage med en ligning og skal isolere s men jeg får et helt forkert ral

Vedhæftet fil: vektor.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2018 af AskTheAfghan

Korrekt, men du kunne vise dine mellemregniner, så vi kan hjælpe dig med at finde fejlen.

Ligningen skal være

         0 = (2 - s; 3 + 2s)•(1; -1) = (2 - s)·1 + (3 + 2s)·(-1) = -3s - 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

(2 - s)*1 + (3 + 2s)*(-1) = 0  <=>

2 - s - 3 - 2s = 0  <=>

-1 - 3s = 0  <=>

s = -1/3


Svar #3
16. november 2018 af rikke0227 (Slettet)

Arghhhhhh nu forstår jeg. Tusind tak. I forhold til denne opgave er det også et andet spørgsmål hvor jeg er måske lidt i tvivl om hvad man skal indsætte da jeg er klar over fremgangsmåden men det forvirrer mig at der står a - b 

Tak på forhånd

Vedhæftet fil:Opgave 5.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

a = (2, 3)

a - b = (2, 3) - (-1, 2) = (3, 1)

Så finder man arealet af parallelogrammet som den numeriske værdi af determinanten:

A = |det(a, a - b)| = |2*1 - 3*3| = |-7| = 7


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2018 af mathon

              \small \small A=\begin{Vmatrix} 2&3 \\ 3& 1 \end{Vmatrix}=\left |2\cdot 1-3^2 \right |


Skriv et svar til: Problemer med opgaven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.