Matematik

Hvor er fejlen?

17. november 2018 af MajaXm - Niveau: B-niveau

Har en opgave hvor jeg skal finde differenskvotienten for i(x)=sin(x)*cos(x^2)

jeg får det til at i'(x)=-cos(x)*cos(x^2)+sin(x)*(sin(x^2)*2x) 

(mellem regninger er vedhæfttet) 

mit cas pogram siger dog at det skal give (π*cos(x)*cos(x^2))/180 * (π*x*sin(x)*sin(x^2))/90 

forstår ikke hvordan det kan give dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2018 af mathon

Har du vinkelmålet indstillet til RADIANER?            


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2018 af peter lind

Dit CAS program går ud fra at x er i grader. medens du går ud fra at x er i radianer. Du skal holde dig til dit eget resultat


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2018 af mathon

          \small \begin{array}{rcl} i(x)&=&\sin(x)\cdot \cos(x^2)\\\\ i{\, }'(x)&=&\cos(x)\cdot \cos(x^2)+\sin(x)\cdot (-\sin(x^2)\cdot 2x) \\\\ i{\, }'(x)&=&\cos(x)\cdot \cos(x^2)-2x\cdot \sin(x)\cdot \sin(x^2)\\\\ \end{array}

Du har afvigende tegn.


Skriv et svar til: Hvor er fejlen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.