Matematik

løsning af log-ligning

17. november 2018 af juli02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Mangler hjælp til at forstå, hvordan følgende ligning løses:

12log(x+4)=30

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2018 af mathon

redigeret:

                                  \small \small \small \begin{array}{rcl} 12\log(x+4)&=&30\\\\ \log(x+4)&=&\frac{30}{12}\\\\ 10^{\log(x+4)}&=&10^{\frac{30}{12}}\\\\ x+4&=&10^{\frac{30}{12}} \\\\ x&=&10^{\frac{30}{12}}-4 \end{array}            


Svar #2
17. november 2018 af juli02 (Slettet)

Tak for svar :)


Svar #3
17. november 2018 af juli02 (Slettet)

Men hvad sker der med +4?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2018 af Eksperimentalfysikeren

De forsvinder i sidste trin, fordi der trækkes 4 fra på begge sider af lighedstegnet.


Svar #5
17. november 2018 af juli02 (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: løsning af log-ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.