Matematik

Brøk med én ubekendt (Parantes, gange og divider)

18. november 2018 af Mr740 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har følgende brøk jeg bøvler med. Håber nogle kan hjælpe mig (Y2 er min eneste ubekendte og et procenttal)

( (X1 x Y1) + (X2 x Y2) ) / (X1 + X2) = Z

Ex. ( (100 x 10%) + (20 x Y2) ) /(100 + 20) = 10%

Hvordan er ligningen, hvis den skal vendes som Y2 = ......

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2018 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{100\cdot 10\%+20Y_2}{100+20} &= 10\% \\ 100\cdot 10\%+20Y_2 &= 120\cdot 10\% \\ 20Y_2 &= 120\cdot 10\%-100\cdot 10\% \\ Y_2 &= 6\cdot 10\%-5\cdot 10\% \\ Y_2 &= 10\% \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2018 af AMelev

\frac{x_1\cdot y_1+x_2\cdot y_2}{x_1+x_2}=z\Leftrightarrow x_1\cdot y_1+x_2\cdot y_2=z\cdot (x_1+x_2)\Leftrightarrow
x_2\cdot y_2=z\cdot (x_1+x_2)-x_1\cdot y_1\Leftrightarrow y_2=\frac{z\cdot (x_1+x_2)-x_1\cdot y_1}{x_2}


Skriv et svar til: Brøk med én ubekendt (Parantes, gange og divider)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.