Matematik

Funktioner og bogstav udrtyk

18. november 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen som kan hjælpe med disse opgaver?


a. Beregn, hvor meget energi man indtager ved at drikke 100 g letmælk.
Vi ved følgende: 
Energi måler man i kilojoule (kJ). 
På varedeklarationer kan man læse, at der er i 100 g er:
Der er 17 kJ i 1 g protein.
Der er 17 kJ i 1 g kulhydrat
Der er 38 kJ i 1 g fedt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2018 af ringstedLC

Har du en varedeklaration på letmælk?


Svar #2
18. november 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet)

ja


Svar #3
18. november 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet)

3,4 g protein
4,7 g kulhydrat
1,5 g fedt


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2018 af ringstedLC

#3: Hvis det er pr. 100 g, skal du gange med værdierne i #0 og summere.


Svar #5
18. november 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet)

Hvordan det??


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2018 af ringstedLC

\begin{align*} kJ_{prot.} &= 3.4\cdot 17\;\left ( \frac{g\cdot kJ}{g} \right )=\;?\;kJ \end{align*}

Gentag for kulhydrat og fedt og læg sammen.


Skriv et svar til: Funktioner og bogstav udrtyk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.