Fysik

Bestemme værdi for lydens fart

18. november 2018 af ninamj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan regner man denne opgave ud?:

I et forsøg har man målt hvor lang tid det tager lyd, at rejse et antal forskellige afstande. Følgende tider og afstande er målt:

Tid (s)

0,0006

0,0027

0,0043

0,0022

0,0066

0,0070

Afstand (m)

0,5

1,0

1,5

2,0

2,5

3,0

 Benyt tabellens data til at bestemme en værdi for lydens fart.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2018 af ringstedLC

Farten, a er afstand pr. tidsenhed. Der er derfor en lineær sammenhæng:

\begin{align*} a &= \frac{Afst.}{t}\Downarrow \\ Afst. &= a\cdot t \\ y &= ax \\ \end{align*}

Lav en lineær regression med tid som x og afstand som y.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. november 2018 af AngelOneOne

Hej,

#0 - Jeg tror du har fået byttet rundt på tidsmålingen i din 3. og 4. måling...

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det er målingen 0,0022s ved 2.0m der falder udenfor. Resten af punkterne ligger nogenlunde på en ret linje.


Svar #4
24. november 2018 af ninamj (Slettet)

Tusind tak:)


Skriv et svar til: Bestemme værdi for lydens fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.