Matematik

Diskret matematik rekursion

19. november 2018 af SJ199 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg sidder med opgave 2a og 2c og kan ikke lige regne ud hvordan man skal gøre, håber nogen kan hjælpe.

Vedhæftet fil: afl3.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2018 af AMelev

a)
n < 0 Det er klart, at man ikke kan skrive et ord med et negativt antal bogstaver, så f(n) = 0
n = 0 Et ord på 0 bogstaver giver måske ikke rigtig mening, men du kan opfatte det som en tom linje, så altså 1 mulighed. f(0) = 1
n = 1 f(1) = 2 og 2f(n -1) +2f(n-2) = 2f(0) + 2f(-1) = 2·1 + 2·0 = 2 OK!.
n = 2  f(2) = 6 og 2f(n -1) +2f(n-2) = 2f(1) + 2f(0) = 2·2 + 2·1 = 6  OK!

n > 2
Ordet kan enten starte med a, b eller c
Hvis det starter med a eller b, er der n -1 pladser tilbage. De kan udfyldes på f(n -1) måder.
Hvis det starter med c, skal det starte ca eller cb, og så er der n - 2 pladser tilbage. De kan udfyldes på f(n -2) måder.
Dermed har du f(n) = 2f(n - 1) + 2f(n - 2)

b) f(3) = 2(f(2) + f(1)) = 2(6 + 2) = 16 og f(4) = 2(f(3) + f(2)) = 2(16 + 6) = 44

c) f(5) = 2(f(4) + f(3)) = 2(44+ 16) = 120 og 5! = 120


Svar #2
20. november 2018 af SJ199

Tusind tak!


Skriv et svar til: Diskret matematik rekursion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.