Matematik

længde af vektor b

20. november 2018 af hejmedjer1239 (Slettet) - Niveau: A-niveau

https://imgur.com/a/pojvGi9

Jeg har fundet frem til svaret ved at benytte mig af arealformlen: T=ab*sin(C) ------> 3.5=5*b*sin(30)

Er der en anden måde i ville have regnet den ud, som giver lidt mere mening ift at det er vektorer vi arbejder med?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2018 af mathon

             \small \left | \mathbf{a} \times \! \mathbf{b}\right |=a\cdot b\cdot \sin(30\degree)=7

             \small 5\cdot b\cdot \tfrac{1}{2}=7

             \small \small b =\tfrac{14}{5}=\tfrac{28}{10}=2.8

Der er ikke tænkt 'areal', men ellers er det næsten det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2018 af AMelev

#0 Du har glemt ½ i arealformlen.

Du kan bruge  formlen for areal af trekant i 3D: T=\frac{1}{2}\left | \vec{a}\times \vec{b} \right |= \frac{1}{2}\left | \vec{a} \right |\cdot \left | \vec{b} \right |\cdot sin(v)


Skriv et svar til: længde af vektor b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.