Kemi

pH ligning udregning

22. november 2018 af slaskdask (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens, er der nogle der kan hjælpe med denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

CH3COONa bliver opløst til CH3COO- og Na+.

n(CH3COO-) = n(CH3COONa) = 16,4 g / 82,0343 g/mol = 0,19992 mol

c(CH3COO-) = 0,19992 mol / 1L = 0,19992 M

pKb for CH3COO- kan findes som 14 - 4,74 = 9,26. Der altså tale om en svag base, så vi beregner pOH vha. formlen:

pOH = ½*(pKb - log(cb))

pOH = ½*(9,26 - log(0,19992)) = 4,98

pH bliver så 

pH = 14 - 4,98 = 9,02


Skriv et svar til: pH ligning udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.