Kemi

Beregne koncentration efter 5 timer

22. november 2018 af sansas - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan beregner jeg koncentrationen i fgl. spørgsmål efter 5 timer? Det er delspørgsmål e, men jeg har vedhæftet hele spørgsmålet: https://imgur.com/a/IW07qgV samt facit: https://imgur.com/a/qN4Yq2T 

Jeg ved, at man skal benytte sig af formlen: [A]=[A]0*e-kt, og det er egentlig ikke så meget et spørgsmål om, hvordan jeg beregner det. 

Jeg forstår ikke, hvor de får de 1,00*10-4 M i deres besvarelse? Jeg kan ikke nogen steder finde den værdi i opgaven... 

Håber, at I vil kigge på det. Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det er startkoncentrationen af prodrug.

[prodrug]0 = 0,100 mM = 1,00 * 10-4 M


Svar #2
23. november 2018 af sansas

Er der en måde, hvorpå man kan regne det ud. Altså jeg havde slet ikke tænkt, at 0,100 mM svarede automatisk til 1,00*10-4M?


Svar #3
23. november 2018 af sansas

Jeg skriver 0,100 på excel, og trykker på videnskabeligt, men får altså 1,00*10-1

Det giver slet ikke mening


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2018 af ringstedLC

#2: Ja, når man kender præfixerne ...

\begin{align*} 0.1\;mM &= 0.1\cdot 10^{-3}\;M \\ &= 1\cdot 10^{-1}\cdot 10^{-3}\;M \\ &= 1\cdot 10^{-1-3}\;M \\ &= 1\cdot 10^{-4}\;M \end{align*}

#3: Det giver da mening:

\begin{align*} 0.1 &= 1\cdot 0.1= 1\cdot 10^{-1} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Som #4 skriver, bemærk at der står mM, altså milli-molær, dvs. 1000-dele af M.

1 mM = 1/1000 M = 10-3 M

og så har du i opgaven

0,100 mM = 0,100 * 10-3 M  (Hvilket du kan omskrive til 1,00*10-4 M hvis du har lyst.)


Skriv et svar til: Beregne koncentration efter 5 timer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.