Matematik

Reducer ved hjælp af potenser

26. november 2018 af HjælpHurtigst (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan ville du regne disse ud? -Medmellemregninger

1:     (2 * 3)^3 * (2/3)^2 * (2 * 3)^-2 * (2^2)^3

2:     a^3 * b^4 * a^2 * 2a * b^-4

3:     X^3 *x * y^2 * x * x^-4 * y


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2018 af AMelev

Se potensregler i din formelsamling s. 17

Eksempler (21): (2·3)3 = 23·33 og (22): (\frac{2}{3})^2=\frac{2^2}{3^2}=2^2\cdot 3^{-2} (24) og
(20) (22)3 = 22·3 = 26 og (18) 33·3-2 = 33-2 = 31 = 3

Prøv selv. Læg dit resultat op, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har lavet det rigtigt.


Svar #2
26. november 2018 af HjælpHurtigst (Slettet)

Jeg fortsår overhoved ikke din måde, at have gjort det på...


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2018 af AMelev

Jeg har brugt reglerne.
Har du slået dem op i formelsamlingen - ellers gør det.
Det er som angivet reglerne (18), (20), (21), (22) og (24).


Svar #4
26. november 2018 af HjælpHurtigst (Slettet)

Jeg har ikke nogen formelsamling?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2018 af AMelev

OK, den kan du hente her https://uvm.dk/-/media/filer/uvm/udd/gym/pdf18/aug/180821-formelsamling-matematik-a---stx-2018.pdf?la=da.

Henvisningen, jeg skrev var til B-niveau formelsamlingen, og jeg skrev et forkert sidetal. Du skal se i A-formelsamlingen s. 7, men numrene passer.

Denne autoriserede formelsamling er eneste lovlige hjælp til prøven uden hjælpemidler, så gør dig fortrolig med den.


Skriv et svar til: Reducer ved hjælp af potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.