Matematik

Omskriv kvadrat på en toleddet størrelse

26. november 2018 af HjælpHurtigst (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en diskution med en veninde om, hvordan man skal regne disse forskellige ud.

Hvordan ville du regne det ud? Kom meget gerne med mellemregninger, så vi kan se pointen:)

a^2 + b^2 + 2ab

x^2 + 4y^2 – 4xy

-12xy + 9x^2 + 4y^2

x^2 + 2x + 1

4y^2 + 4y + 1

Håber nogen kan gøre, så vi kan se logikken i det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2018 af mathon

                           \small \begin{array}{rclclcl} a^2+2\cdot a\cdot b+b^2&=&(a+b)^2\\\\ x^2-2\cdot x\cdot (2y)+(2y)^2&=&(x+2y)^2\\\\ (3x)^2-2\cdot (3x)\cdot (2y)+(2y)^2&=&(3x-2y)^2\\\\ x^2+2\cdot x\cdot 1+1^2&=&(x+1)^2\\\\ (2y)^2+2\cdot (2y)\cdot 1+1^2&=&(2y+1)^2 \end{array}


Skriv et svar til: Omskriv kvadrat på en toleddet størrelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.