Fysik

Beregning af et lods densitet

26. november 2018 af anna406a - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen,

jeg skal udregne et lods densitet ved brug af formlen, det eneste jeg ved er at loddets vægt er 124g, det bliver nedsænket i et bæger med 50 mL vand, der efter nedsænkning er på 66 mL. Jeg har prøvet at udregne loddets volumen ved at dividere vægten med ΔT, der giver 7.75, men jeg er overhovedet ikke sikker på om det er rigtigt.
                                 m
                             p = -
                                 v

Ved I hvad man skal gøre?

På forhånd tak!
          
         


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Loddets rumfang er 66 mL - 50 mL = 16 mL.

En mL er 1/1000 af en liter, og en liter er 1/1000 af en m3. Så du har

16 mL = 16 * 10-3 L = 16 * 10-6 m3

Så loddets massefylde bliver

ρ = m/V

ρ = 0,124 kg / 16*10-6 m3 = 7,8*103 kg/m3

Det kunne godt ligne lidt at loddet er lavet af jern?


Svar #2
26. november 2018 af anna406a

Tusind tak!


Skriv et svar til: Beregning af et lods densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.