Matematik

reducer ved hjælp af potenser

26. november 2018 af HjælpHurtigst (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med disse? helt gerne med mellemregninger

1:     (2 * 3)^3 * (2/3)^2 * (2 * 3)^-2 * (2^2)^3

2:     a^3 * b^4 * a^2 * 2a * b^-4

3:     X^3 *x * y^2 * x * x^-4 * y


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2018 af StoreNord

3)     x^3 *x * y^2 * x * x^{-4} * y=x^{4} \cdot x^{-4}\cdot y^{3}=1\cdot y^{3}


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2018 af ringstedLC

#1: Ups!

\begin{align*} x^3\cdot x\cdot y^2\cdot x\cdot x^{-4}\cdot y &= \\ x^3\cdot x^1\cdot x^1\cdot x^{-4}\cdot y^2\cdot y^1 &= \\ x^{3+1+1-4}\cdot y^{2+1} &= \\ x\cdot y^{3} & \end{align*}


Skriv et svar til: reducer ved hjælp af potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.