Matematik

to ligninger med to ubekendte

28. november 2018 af hng90210 - Niveau: B-niveau

(opgave vedhæftet)

nogen der har et forslag til hvordan denne ligning kunne løses algebraisk? Kunne jeg evt bruge lige store koefficienter metoden?

og hvordan er det lige man udregner den grafisk i geogebra?

tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2018 af oppenede

Kunne jeg evt bruge lige store koefficienter metoden

Ja da y har koefficent 1 i begge ligninger.

Du har
     5x + 7 = y = 7x + 5
dvs.
     5x + 7 = 7x + 5

Som kun har en ubekendt. Efterfølgende kan y bestemmes ved substitution i en af ligningerne fra opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2018 af Eksperimentalfysikeren

Du bør også løse opgaven grafisk. Tegn de to linier i et koordinatsystem og find skæringspunktet. Aflæs koordinaterne. Sammenlign med den algebraiske løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2018 af ringstedLC

I GeoGebra: Når to grafer har samme y-værdier, skærer de hinanden. Brug skæringsværktøjet. Det dannede punkts x-koordinat er ligningssystemets løsning.


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.