Matematik

Hvordan finder man h, altså højden i en formel som denne V=1/3*π*h*(R^2+r^2+R*r) ?

29. november 2018 af TactDK (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Billede af opgaven herSkal lige siges at jeg ved nærmest intet om hvordan man isolere i matematik, lærte først igår at næsten alle formler kan laves baglens, Det forklar hvorfor nogen formler er så svære at finde.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal ikke bruge h.

Du skal finde det samlede overfladeareal af figuren:

Samlet areal = areal af top + areal af bund + areal af den krumme overflade

Top og bund er cirkler og arealet af den krumme overflade kan du beregne med den øverste formel i formelsamlingen. Så arealet bliver:

A = π*r2 + π*R2 + π*s*(R + r)

r, R og s er givet på tegningen.


Svar #2
29. november 2018 af TactDK (Slettet)

Så den er A = π*200^2+π*275^2+π*150*(275+200)=587.085,12

587.085,12mm

Tak for det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Enheden er nu altså mm2.


Skriv et svar til: Hvordan finder man h, altså højden i en formel som denne V=1/3*π*h*(R^2+r^2+R*r) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.