Matematik

Reducering af udtryk - HJÆLP!

30. november 2018 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg sidder med det her udtryk (VEDHÆFTET), som jeg gerne vil reducer mest muligt. Nogle af jer der kan hjælpe

Vh. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2018 af SuneChr

Start med at fjerne alle tre m'er, med andre ord, dividér med m på begge sider.
Den store parentes, om den mindre parentes, kan fjernes.
Kvadrér brøken inde i parentesen. Så kan den parentes forsvinde. 
Det hjalp lidt. Prøv at fortsætte herfra.


Svar #2
30. november 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

Passer det her


Svar #3
30. november 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

men hvad skal jeg så nu, for at reducer udtrykket mere


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2018 af AMelev


Parentesen ved ½·(½ er overflødig. 

Du kan fx gange med 4 på begge sider og derefter sætte vc2 uden for parentes på venstre side.


Svar #5
30. november 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

øhhhm. det tror jeg ikke jeg forstår. kan du ikke prøve at vise mig hvordan jeg skal reducer det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2018 af AMelev

\Leftrightarrow 2m\cdot v_c^2+m\cdot v_c^2\cdot \frac{R_{ydre}+r_{indre}}{r^2}= 4m\cdot g\cdot h \Leftrightarrow m\cdot v_c^2\cdot (2+\frac{R_{ydre}+r_{indre}}{r^2})=4m\cdot g\cdot h
\Leftrightarrow v_c^2\cdot (2+\frac{R_{ydre}+r_{indre}}{r^2})= 4g\cdot h \Leftrightarrow \frac{R_{ydre}+r_{indre}}{r^2 }=\frac{4g\cdot h}{v_c^2}-2


Skriv et svar til: Reducering af udtryk - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.