Studievejledning

HD uddannelse efter erhvers udd. og proffessionsbachelor

03. december 2018 af rbe93 (Slettet)

Hej Alle!

Jeg er først uddannet murer og derefter bygningskonstruktør. Herefter er jeg så blevet fastansat som bygge-/projektleder i et entreprenør firma.

Jeg har længe gået med en lille drøm om, at læse erhversøkonomi, idet jeg synes emnet er spændende og jeg godt kunne tænke mig viden inden for, hvorfor virksomheder agerer i visse situationer, ud fra et økonomisk aspekt.

I forbindelse med en MUS i min virksomhed, har de gået med til, at financiere en fuld HD uddannelse, både 1 og 2 del, pga. der også ligger en del projektledelse og jura, som kan bruges i det byggemæssige felt jeg befinder mig i. Det er jeg selvfølgelig ovenud lykkelig over!

Men.. Idet jeg ikke har den store matematisk viden/baggrund, idet jeg valgte en erhversuddannelse frem for en gymnasiel, så er jeg nervøs for, om jeg kan opfylde det matematiske niveau på uddannelsen.

Jeg søger derfor nogen der kan forklarer mig, hvilke grund principper jeg burde have styr på, inden jeg starter på uddannelsen. Derudover kunne det også være rart, hvis der er andre med min baggrund, som kunne fortælle deres erfaringer med studiet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2018 af EnStuderende

Hej, prøv eventuelt at se adgangskrav her, hvor de skriver, at kravet om matematik B er frafaldet, men at de anbefaler matematikkundskaber på lignende niveau (du kan også tage en test, der tester dine matematikfærdigheder): https://www.cbs.dk/efteruddannelse/hd-uddannelserne/hd-adgangskrav

Hvis du gerne vil forberede dig, kan jeg stærkt anbefale selv at læse op på matematik på khanacademy.org. Derudover er følgende side også god: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b

Du kan se noget om matematik B pensum her: https://www.ug.dk/uddannelser/gymnasialeuddannelser/studentereksamen-stx/matematik-b-stx

Held og lykke med det.


Skriv et svar til: HD uddannelse efter erhvers udd. og proffessionsbachelor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.