Matematik

Funktioner

04. december 2018 af ya58 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har et par spørgsmål

f(x)=2x+6

Er det sandt eller falsk:

a) Når x vokser med 2, vokser f(x) med 6 

b) Grafen for x skærer førsteaksen i punktet (-3,0)

c) Punktet (-9,-12) ligger på grafen for f 

Hvis i kan svare på følgende, vil i så være søde at beggrunde, da jeg fatter hat 

Tak for jeres tid :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2018 af AMelev

Du skal bare tjekke Ja ~ Sand  Nej ~Falsk

a) fx Når x vokser fra 3 til 5, vokser f(x) fra f(3) = ... til f(5) = .... Er f(x) så vokset med 6?

b) Indsæt x = -3 og tjek. Er f(-3) = 0?

c) Ind x = -9 og tjek. Er f(-9) = -12?


Svar #2
04. december 2018 af ya58 (Slettet)

forstår godt b og c 

men a forstår jeg ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2018 af AMelev

Hvad har du beregnet f(3) og f(5) til?


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.