Matematik

Andengrads ligninger

05. december 2018 af Sovsedreng (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej sp 

Jeg har problemer med følgende andengradsligninger:

1/(x+1) -1/(x-1) = 3 

Og

1/x + 2 = 3x

kunne i evt. forklare mig hvad fremgangsmåden for at finde x

hilsen sovsedrengen


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2018 af oppenede

Gang med (x+1)(x-1) på begge sider: 
   (1/(x+1) -1/(x-1))(x+1)(x-1) = 3(x+1)(x-1) 
   (x+1)(x-1)/(x+1) - (x+1)(x-1)/(x-1) = 3(x+1)(x-1)
   (x-1) - (x+1) = 3(x+1)(x-1)
   -2 = 3(x+1)(x-1)
   -2 = 3(x2 - 1)
   1 - 2/3 = x2
   ±1/√3 = x

Gang med x på begge sider
   1/x + 2 = 3x
   (1/x + 2)x = 3x2
   1 + 2x - 3x2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2018 af peter lind

første opgave. Gang ligningen med (x+1)(x-1)

nden opgave gang ligningen med x


Skriv et svar til: Andengrads ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.