Matematik

Cosinus og Sinus relationer

06. december 2018 af ISwallowYoPapa - Niveau: B-niveau

Jeg har virkelig brug for at blive hjulpet til denne opgave da jeg slet ikke forstår den 

Vedhæftet fil: heehee.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2018 af mathon

\small \textup{Trekant 1:}
                          \small c=\sqrt{6.5^2-5^2}=4.15

                          \small \sin(B)=\frac{5}{6.5}

                          \small B=\sin^{-1}\left (\frac{5}{6.5} \right )=50.3\degree

                          \small C=90\degree-50.3\degree=39.7\degree

areal:
                           \small T=\tfrac{1}{2}\cdot c\cdot b=\tfrac{1}{2}\cdot 4.15\cdot 5=10.38
                          


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2018 af mathon

\small \small \textup{Trekant 2:}
                          \small b=c=a=3\; cm

                          \small C=B=A=60\degree

areal:
                           \small T=\tfrac{1}{2}\cdot b\cdot \sin(A)\cdot c=\tfrac{1}{2}\cdot(3\; cm)\cdot \tfrac{\sqrt{3}}{2}\cdot (3 \;cm )=\frac{\sqrt{3}}{4}\cdot (3\; cm)^2


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. december 2018 af mathon

\small \small \small \textup{Trekant 5:}
                          \small A=\cos\left ( \frac{b^2+c^2-a^2}{2\cdot b\cdot c} \right )

                          \small B=\cos\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2\cdot a\cdot c} \right )

                          \small C=\cos\left ( \frac{a^2+b^2-c^2}{2\cdot a\cdot b} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2018 af mathon

\small \small \small \textup{Trekant 3:}
                          \small \frac{\sin(B)}{3}=\frac{\sin(41\degree)}{17}

                          \small B=\sin^{-1}\left(3\cdot \frac{\sin(41\degree)}{17}\right)=6.6\degree

                           \small \frac{a}{\sin(41\degree+6.6\degree)}=\frac{17}{\sin(41\degree)}

                          \small a=\sin(41\degree+6.6\degree)\cdot \frac{17}{\sin(41\degree)}=19.1

                          \small T=\tfrac{1}{2}\cdot a\cdot b\cdot \sin(C)=\tfrac{1}{2}\cdot 19.1\cdot 3\cdot \sin(41\degree)

                          \small A=180\degree-(41\degree+6.6\degree)=132.4\degree         


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2018 af mathon

\small \small \small \small \textup{Trekant 7:}
                          \small a=c\cdot \cos(40\degree)
                                                                    \small c\in\mathbb{R}_+
                          \small b=c\cdot \sin(40\degree)


Skriv et svar til: Cosinus og Sinus relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.