Matematik

inverse funktion

08. december 2018 af Line19010 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

er der nogle der kan hjælpe med hvordan jeg finder den inverse funktion? 

jeg vedlægger spørgsmålet som et billede

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2018 af MatHFlærer

Du kan få et eksempel og prøve at bruge samme fremgangsmåde.

y=x^2+1,\hskip 0.5cm x\leq0 

Løs for x.

y=x^2+1\Longleftrightarrow x=\pm\sqrt{y-1}. Skift variable og vælg den rigtige ift. domænet, så y=-\sqrt{x-1},\hskip 0.5cm x\geq 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2018 af mathon

                 \small x^2-x-y=0  

                 \small x=\frac{1+\sqrt{1+4y}}{2}\qquad y>-\tfrac{1}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2018 af Pirgos (Slettet)

Supplering til svar #3

x = - b ± (√ b2 - 4 ac)/ 2a

x = - (-1) ±(√(-12) - (4 · 1 ·(- y))/ 2·1

x = 1 ± (√ 1 + 4 y)/ 2 , y > - 1/4


Svar #5
08. december 2018 af Line19010

forstår det stadig ikke helt :/ 

x´ et tæller det som en 1? eller? 

og mathon hvorfor siger du? x^2-x-y=0?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2018 af Pirgos (Slettet)

#5

forstår det stadig ikke helt :/ 

x´ et tæller det som en 1? eller? 

og mathon hvorfor siger du? x^2-x-y=0?


               Du skal løse 2 grads ligningen 1· x2 -(1· x)  - (1· y) = 0 hvor a = 1 , b -  1 og c = -1· y


Svar #7
08. december 2018 af Line19010

nåååre okay! i see! tusind tak 


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-12-08 14-59-07.png


Skriv et svar til: inverse funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.