Kemi

Titrering af cola

09. december 2018 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er i tvivl om hvad det ekstra oxonium gør, når colaen ikke er helt afbruset, og der ses denne ligevægt

H2CO3+H2O<-->HCO_3^-1 +H3O^+ 

Gør det at der skal mere hydroxid til at opbruge det, og er det også det der er med til at forlænge stykket på titrerkurven efter første og andet ækvivalenspunkt, fordi pH=-log[H3O^+]??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2018 af mathon

Den ekstra H3O+ gør, at du får større forbug af titrator (NaOH), som ikke hidrører fra H3PO4.
Den ekstra H3O+ er således en fejlkilde.


Svar #2
09. december 2018 af Emilie50 (Slettet)

Har det noget at sige ift. pH-værdien?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2018 af psylover

Ja da du vil finde stofmængden af H3PO4. CO2 bliver til en syre i vand vil det påvirke pH da du titrarer både kulsyre og fosforsyre. Så opsumeret du kan ikke finde stofmængden for en syre med titraring hvis der er en anden syre tilstede men det ville være en titraring af begge syre. Håber det giver mening :)


Svar #4
09. december 2018 af Emilie50 (Slettet)

Men har H3O^+ nogen indvirkning på pH-værdien?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2018 af mathon

#4

... i allerhøjeste grad:
                                      \small pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] \right )


Svar #6
09. december 2018 af Emilie50 (Slettet)

Så hvis der er lidt kulsyre i vil stykket blive forlænget grundet noget ekstra H3O^+, og det ses ved at der skal bruges mere af titratoren natriumhydroxid, for at få den samme pH-ændring ift. ved ren phosphorsyre??


Svar #7
09. december 2018 af Emilie50 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. december 2018 af psylover

Det kan du godt sige... Der er lavere pH værdi (højere concentration af syre) end fosforsyren alene.

Skriv et svar til: Titrering af cola

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.