Matematik

Egyptisk matematik

09. december 2018 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg forstår ikke hvordan 1 over fire og 1 over 28 kan blive udtrykt som 2 over 7. Ville i være søde, og prøve at forklar mig det. Fortsæt ellers en god dag :)

Vedhæftet fil: egyptisk matematik.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2018 af SådanDa

Jeg kender ikke til denne egyptiske notation, men i følge denne side: https://ing.dk/artikel/saadan-kan-du-regne-ud-egypter-175468 skal det forståes som:

\frac{1}{4}+\frac{1}{28}, så man kan bare regne:

\frac{1}{4}+\frac{1}{28}=\frac{7}{28}+\frac{1}{28}=\frac{8}{28}=\frac{2}{7}


Svar #2
11. december 2018 af Amalie1234324

Okey tusind tak. Det var lige hvad der manglede :)


Skriv et svar til: Egyptisk matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.