Fysik

differentialligning i fysik

09. december 2018 af moooooojue - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe

Opstil og løs en differentialligning, der beskriver et frit fald, hvori vindmodstanden beskrives, som værende proportional med kvadratet på farten.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2018 af peter lind

m*dv/dt = -m*g-k*v2


Svar #2
09. december 2018 af moooooojue

Kan du forklare mig hvordan du gjorde? og hvad de forskellige ting står for? 

kan du evt sige hvor jeg kan læse om det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2018 af peter lind

Venstre side er masse*accelleration  altså kraften. Højre side er tyngdekraften og gnidningsmodstanden


Svar #4
09. december 2018 af moooooojue

Har jeg så opstil en differentialligning?

og hvad er grunden til det er præcis de to ting?

Kan du uddybe dig til mere?:) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2018 af peter lind

Det er nu mig der har opstillet den i #1. Jeg bruger simpelthen Newtons 2. lov


Svar #6
09. december 2018 af moooooojue

Okay så du har opstillet den. hvordan løser jeg den så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2018 af peter lind

Det gør du ved separation af variable. Du skal isolere dt.


Svar #8
09. december 2018 af moooooojue

Kan du hjælpe mig? ved ikke hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. december 2018 af peter lind

dv/f(v) = dt hvor f(v) = -(mg+k*v2)/m Brug evt. et CAS værktøj hvis det er tilladt


Svar #10
10. december 2018 af moooooojue

mange tak


Skriv et svar til: differentialligning i fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.