Matematik

top- og nulpunkter

10. december 2018 af hjælpmiggggggg (Slettet) - Niveau: C-niveau

Givet to funktioner f og g med forskrifterne:

f(x) = 1x2 – 2x – 3

g(x) = 1x +1


1) Bestem toppunkt og nulpunkter for f.

hvordan finder man det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2018 af mathon

             f(x)=x^2+(-2)x+(-3)

             \begin{array}{|c|c|c|c|} a&b&c&d\\ \hline 1&-2&-3&16 \end{array}

             \textup{Toppunkt:}  
                                  \left ( \frac{-b}{2a},\frac{-d}{4a} \right )=\left ( \frac{-(-2)}{2\cdot 1},\frac{-16}{4\cdot 1} \right )=\left ( 1,-4 \right )                                                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2018 af mathon

nulpunkter for f
bestemmes af:
                             x^2-2x-3=0


Svar #3
10. december 2018 af hjælpmiggggggg (Slettet)

#1

             f(x)=x^2+(-2)x+(-3)

             \begin{array}{|c|c|c|c|} a&b&c&d\\ \hline 1&-2&-3&16 \end{array}

             \textup{Toppunkt:}  
                                  \left ( \frac{-b}{2a},\frac{-d}{4a} \right )=\left ( \frac{-(-2)}{2\cdot 1},\frac{-16}{4\cdot 1} \right )=\left ( 1,-4 \right )
                              
                                

hvordan finder man så nulpunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2018 af mathon

Løs 2.gradsligningen  x^2-2x-3=0

         x=\frac{-b\mp \sqrt{d}}{2a}


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2018 af palle4321 (Slettet)

#usegeogebra


Skriv et svar til: top- og nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.