Kemi

Hjælp med kemi!

14. december 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med opgaven?

Er med på, at jeg skal bruge idealgasligningen, men HOW?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

pV = nRT

p, n og R er her konstante. Hvis vi samler dem på den ene side, får vi

V/T = nR/p

Vi har altså at V/T er konstant, så vi kan skrive

V1/T1 = V2/T2  <=>

V2 = V1T2/T1

Dette giver 

V2 = 128 mL * (40 + 273)/(20 + 273) = 137 mL


Svar #2
14. december 2018 af Egofaciens (Slettet)

TAK! Sorry for dobbeltopslag, havde glemt lykkeligt om opgaven ... Tror ikke jeg var helt med første gang, men jeg forstår sagtens det hele  nu ... undtagen hvorfor n = konstant :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Der står at der bliver "afmålt" en mængde gas. Det skal vel forstås sådan at man lukker noget gas fra en trykflaske ind i en beholder. Når det ønskede volumen er nået, så bliver der lukket for trykflasken. Der bliver derefter ikke tilført flere gasmolekyler og hvis beholderen ellers er tæt, så mistes der heller ikke nogen gasmolekyler. Dvs. at n er konstant.


Skriv et svar til: Hjælp med kemi!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.