Matematik

Hjælp til vektorer

15. december 2018 af Marc6009 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey har brug for hjælp til at komme i gang med denne opgave:

I et koordinatsystem er givet vektorerne 

vektor a = (6   2)        vektor b = (3   t)

Bestem den værdi af t, for hvilken vektor a og vektor b er ortogonale. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2018 af Swagmeister96

Husk på at to vektorer er ortogonale når deres skalarprodukt/prikprodukt, giver 0!

Håber det hjalp!


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2018 af mathon

                 \small \begin{pmatrix} 6\\2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 3\\t \end{pmatrix}=0

                  \small t=?


Svar #3
16. december 2018 af Marc6009 (Slettet)

Mathon, er det løsningen? 

hvordan finder jeg t?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2018 af OliverHviid

Hvis de to vektorer skal være ortogonale (vinkelrette), så skal deres skalarprodukt være lig 0, dvs. 6*3+2t=0. Løs denne ligning mht. t.


Skriv et svar til: Hjælp til vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.