Matematik

Hjælp til matematik aflevering

16. december 2018 af Mille9032 - Niveau: B-niveau

Afgør om der tale om ligefrem proportionalitet, omvendt proportionalitet eller ingen af dele for datasættene nedenfor.

Ps. I kan se datasættene i vedhæfte fil.

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Ved ligefrem proportionalitet gælder

y = k*x

Dette kan ses ved at man får det samme hver gang man dividerer y og x med hinanden ( y/x = k).

Ved omvendt proportionalitet gælder

y = k/x

dvs. at y*x = k og at man derfor får det samme hver gang man ganger y og x med hinanden.

Datasæt 1:

Man får det samme hver gang man dividerer x- og y-værdierne med hinanden. ( y/x = 3 og x/y = 1/3) Så her gælder

y = 3x

altså en ligefrem proportionalitet.

Datasæt 2:

Man får ikke det samme hver gang man dividerer x og y med hinanden. Det gør man heller ikke ved at gange dem med hinanden. Der er altså hverken ligefrem eller omvendt proportionalitet mellem x og y.


Svar #2
16. december 2018 af Mille9032

Tusind tak igen :)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.