Kemi

Beregne massen

16. december 2018 af wohoo1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Dekomponeringen af kaliumchlorat:

2KClO3 (s) --> 2KCl (s) + 3O2 (g)

Den frigivne O2 (g) samles over vand til et totalt volumen på 34,7 mL. Temperaturen er 24 C og totaltrykket er 0,996 bar. Partialtrykket af H2O (g) er 0,030 bar. Hvad er massen af KClO3 (s) der har reageret??

please hjæælp :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2018 af Egofaciens (Slettet)

Jeg ville bruge idealgasligningen, pv=nRT, og isolere for n. Når du har n, kan du dernæst finde massen :-) 

Husk at temperaturen skal være i kelvin (24+273) og husk at bruge de korrekte enheder :) 


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. december 2018 af mathon

                      \small n_{O_2}=\frac{\left (\left ( 0.996-0.030 \right )bar \right )\cdot \left ( 0.0347\; L \right )}{\left (0.083145\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot ((273.15+24)K)}

                      \small m_{KClO_3}=\tfrac{2}{3}\cdot n_{O_2}\cdot \left ( 122.55 \; \tfrac{g}{mol} \right )


Svar #3
17. december 2018 af wohoo1 (Slettet)

Tak for jeres svar, men Mathon hvor kommer 2/3 fra? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. december 2018 af mathon

                   2 KClO3 (s) --> 2 KCl (s) + 3 O2 (g)

stofmængdeforhold:
                                    KClO3 : O2 = 2 : 3 = 2/3 : 1
                              


Svar #5
17. december 2018 af wohoo1 (Slettet)

Tusind tak 


Skriv et svar til: Beregne massen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.