Matematik

Jeg kan ikke huske hvordan man regne det ud

18. december 2018 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

En mand lånder 100.000 kr. i banken til en rente på 3,8 p.r. kvartal. Lånet skal afvikles over 5 år. 

Hvor meget skal han betale hvert kvartal?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2018 af mathon

Ydelsen:

                                  \small y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}

                                  \small y=\frac{10^5\cdot 0.038}{1-1.038^{-20}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2018 af AMelev

#0 Det er vel 3.8% pr. kvartal?

5 år = 20 kvartaler
Formelsamling s. 5 (6)

Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1870456 #3 for godt råd og link.


Svar #3
18. december 2018 af Danmark2018

tak


Svar #4
18. december 2018 af Danmark2018

Er det så rigtig hvis regnestykket giver 7228,45?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2018 af AMelev

Ja.


Svar #6
18. december 2018 af Danmark2018

Hvordan får du 3,8%?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2018 af mathon

...fordi din opgavetekst formentlig skulle have været:

En mand låner 100.000 kr. i banken til en rente på 3,8% pr. kvartal.


Svar #8
18. december 2018 af Danmark2018

:)


Skriv et svar til: Jeg kan ikke huske hvordan man regne det ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.