Matematik

Har brug for noget hjælp, tak

18. december 2018 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg A og B for en linær funktion hvis graften går igennem punkterne (2,5) og (4,11)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2018 af swpply (Slettet)

Løs

                        \begin{align*} 5 &= 2a+b\\ 11 &= 4a+b \end{align*}

trækker du den øverste fra den nederste for du at

                           6 = 2a

hvorfor at a = 3.

Brug nu dette delresultat til at bestemme b.

        5=2a+b \quad\Leftrightarrow\quad b = 5-2\cdot 3 = -1

Altså har du at

                        y = 3x-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2018 af 1Help1 (Slettet)

Du kan enten bruge lineær regression eller 2-punktsformlen.
Tjek det vedhæftede billede for at se, hvordan formlerne til 2-punktsformlen ser ud. :)

Eller du kan gøre ligesom #2

Vedhæftet fil:To-punktsformlen.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2018 af AMelev

Formelsamling s. 17 (81) og (82)

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor.


 


Svar #4
18. december 2018 af Danmark2018

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Har brug for noget hjælp, tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.