Matematik

Linære funktioner

28. december 2018 af Ryder - Niveau: B-niveau

Hej folkens

Jeg står med denne opgave og forstår virkelig ikke hvordan man skal lave den

En lineær funktion f opfylder f(-5)=10 og f(36)=80, beregn forskriften


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2018 af PeterValberg

Se video 4 og 6 på denne videoliste < LINK >

de kendte punkter i dit tilfælde er (-5, 10) og (36, 80)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2018 af mathon

                      \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline -5&10&36&80&&& \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. december 2018 af mathon

...mangler troen på rigtigheden af beregningerne af a og b, fordi værdierne ikke bliver "pæne"?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. december 2018 af mathon

                      \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline -5&10&36&80&a=\frac{80-10}{36-(-5)}=\frac{70}{41}&b=10-\frac{70}{41}\cdot (-5)=\frac{760}{41}&y=\frac{70}{41}x+\frac{760}{41} \end{array}


Skriv et svar til: Linære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.