Matematik

surjektiv og bijektiv funktion.

02. januar 2019 af Warrio - Niveau: Universitet/Videregående

Hej SP

Jeg har en opgave, som jeg ikke er sikker på hvorfor svaret er dette. Opgave er vehæftet som et billede.

Hvorfor er funktionen f ikke surjektiv eller bijektiv? 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2019 af AskTheAfghan

a) Hint: Kig på f(2) og f(6).

b) Kan du finde et x i A sådan at f(x) = 3 mod 4?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2019 af AMelev

f(4) = f(8) = 0 og f(2) = f(6) = 2

Injektiv: x1 ≠ x2 ⇒ f(x1) ≠ f(x2) 
Såvel 2 som 6 afbildes i 2, så derfor er funktionen ikke injektiv.

Surjektiv: Alle elementer i B skal være billede af et element i A, dvs. Vm(f) = B
Kun 0 og 2 er billeder (funktionsværdier). Vm(f) = {0,2} ≠ B, så f er ikke surjektiv. 


Skriv et svar til: surjektiv og bijektiv funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.