Matematik

reducer udtryk

05. januar 2019 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

10*a*b5 / 5*a*b2

jeg fået det til 2b^3 kan det passe efter at havde redcueret det


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2019 af swpply (Slettet)

Husk at sætte parenteser korrekt, det du mener at skrive er 10*a*b5/(5*a*b2) og ikke 10*a*b5/5*a*b2.

                                                 \begin{align*} \frac{10\cdot \cancel{a}\cdot b^5}{5\cdot \cancel{a}\cdot b^2} &= \frac{10\cdot b^5}{5\cdot b^2} \\ &= \frac{2\cdot\cancel{5}\cdot b^3\cdot\cancel{b^2}}{\cancel{5}\cdot \cancel{b^2}} \\ &= 2\cdot b^3 \end{align*}


Skriv et svar til: reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.