Matematik

Er påstanden en invariant?

05. januar 2019 af Warrio - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg har vedhæftet et billede af en algoritme. I opgaven får man givet nogle påstande, som man skal vise er invarianter. Men der er en som jeg ikke lige helt kan se:

i\leq n

Hvordan er den en invariant, når der bliver sagt while i > n? 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2019 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2019 af swpply (Slettet)

Warrio, hvordan er ovenstående opgave forskellig fra opgeverne stillet af dig i nedenstående indlæg

   1.   https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1871428
   2.   https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1871989

Hvis du ikke føler at du har fået et brugbart svar i ovenstående to indlæg, så skriv i den pågældende tråd hvad du ønsker ydeligere uddybet eller forklaret.

Husk, vi som skriver et svar på dine (og alle andres) indlæg er ofte frivillige. Så at at oprette en eller flere nye indlæg på samme opgave er ikke at respektere den tid vi bruger frivilligt på at hjælpe dig.


Svar #3
05. januar 2019 af Warrio

Sorry, men grunden til det er, at jeg finder ligepludselig flere spørgsmål som jeg ikke kan finde svar til. Ja jeg har stilt det før, men på grund af eksamen havde jeg ikke tid til at tjekke om der blev svaret... Og så fordi der gik så lang tid, tænkte jeg at fordi spørgsmålet er "gammel", så man ikke ind til den, men kun de nye.... Jeg tog vist fejl der så.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2019 af swpply (Slettet)

Det er helt iorden Warrio, jeg kan stadig selv huske hvor stresset tiden op til en eksamen kunne føles.

Bare sådan at jeg er sikker på at jeg forstår dit spørgsmål korrekt. Du spørger hvorfor at i\leq n er en invariant i relation til while-løkken i < n, er det korrekt forstået?


Svar #5
05. januar 2019 af Warrio

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2019 af swpply (Slettet)

Husk at i\leq n er logisk udsagn, hvorfor at i\leq n kan være enten TRUE (dvs. 1) eller FALSE (dvs. 0). Jeg vil analysere dette ved at kigge på følgende to tilfælde:

Tilfælde 1:
Antag at i \leq n-2, da har du at i er updateret til i+1 i while-løkken og dermed er du garanteret at i\leq n-1, hvorfor at i\leq n forbliver TRUE.

Tildfælde 2:
Antag at n-2<i< n, altså at i = n-1. Da har du at i=n-1 bliver updateret til i=n og dermed forbliver i\leq n TRUE.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2019 af swpply (Slettet)

PS. Til fremtiden er et spørgsmål som dette ikke af matematisk kategori men derimod et spørgsmål i programerings kategorien. Stil derfor lignende programerings spørgsmål under kategorien programering i fremtiden :o)


Svar #8
05. januar 2019 af Warrio

#6

Husk at i\leq n er logisk udsagn, hvorfor at i\leq n kan være enten TRUE (dvs. 1) eller FALSE (dvs. 0). Jeg vil analysere dette ved at kigge på følgende to tilfælde:

Tilfælde 1:
Antag at i \leq n-2, da har du at i er updateret til i+1 i while-løkken og dermed er du garanteret at i\leq n-1, hvorfor at i\leq n forbliver TRUE.

Tildfælde 2:
Antag at n-2<i< n, altså at i = n-1. Da har du at i=n-1 bliver updateret til i=n og dermed forbliver i\leq n TRUE.

TAK det gav rigtig god mening 


Svar #9
05. januar 2019 af Warrio

#7

PS. Til fremtiden er et spørgsmål som dette ikke af matematisk kategori men derimod et spørgsmål i programerings kategorien. Stil derfor lignende programerings spørgsmål under kategorien programering i fremtiden :o)

ok :)


Skriv et svar til: Er påstanden en invariant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.