Matematik

Bestem b og c

08. januar 2019 af MajaXm - Niveau: B-niveau

Har en opgave der lyder sådan: 

En linje l har igningen: y(x):=−2*x+1 
Det oplyses at linjen l, er tangent til grafen: f (x)=x^(2)+bx+c i punktet P(1,f (1))
a) gør rede for at f '(1)=-2 og f (1)=−1

dy(x)=(d/dx)(y(x))
dy(1) = −2
Det ses derfor at f '(1)er lig med -2 

y(1) = −1
Det ses dermed at f (1)er -1

b) bestem tallene b og c

Hvordan finder man disse tal?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2019 af oppenede

Hvis det var i x=0 at hældningen skulle være -2, og y-værdien -1, så ville forskriften være
  x2 - 2x - 1
som forskydes 1 vandret enhed ved at substituere x med x-1
  (x-1)2 - 2(x-1) - 1 = x2 - 4x + 2

Dvs.  b = -4, c = 2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2019 af peter lind

Det er dy/dx der er -2 for x=1

Sæt x = 1 i funktionsudtrykket og du får en ligning for b og c

Find f'(x) og sæt x=1


Skriv et svar til: Bestem b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.