Matematik

Afstand fra punkt til punkt ud fra linje

09. januar 2019 af Lygtepæ1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder og har lidt problemer med en opgave, jeg skal bestemme koordinaterne til et punkt og er lidt i tvivl om hvordan jeg gør i netop denne opgave. (Se udklip)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2019 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2019 af swpply (Slettet)

Afstanden L imellem to punkter (a1,a2) og (b1,b2) er givet ved

                                             L = \sqrt{(a_1-b_1)^2 + (a_2-b_2)^2},

brug nu at du er givet at L = 18, (b1,b2) = (50,0) samt at punktet (a1,a2) ligger på grafen (som du sikkert har givet en funktionsforskrift for).

–– HUSK ALTID AT INKLUDERE ALT RELEVANT INFORMATION!! I dit tilfælde, hvad er er forskriften for funktionen der beskriver vandskiløberens bane efter båden.


Svar #3
09. januar 2019 af Lygtepæ1 (Slettet)

Ups, her er funktionen 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. januar 2019 af mathon

                    \small 18 = \sqrt{(50-15.24t)^2 + (0+12.4\cdot \sin(1.1088\, t))^2}


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. januar 2019 af AMelev

Indsæt i ligningen, som er angivet i #2 og løs ligningen mht. t. Du får 2 løsninger, men kun den ene giver en 1.koordinat, der er mindre end 50 (så vandskiløberen er bagved båden).


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. januar 2019 af mathon

                   \small \small 18^2 = \sqrt{(50-15.24t)^2 + (0+12.4\cdot \sin(1.1088\, t))^2}\qquad 0<t<\tfrac{50}{15.24}=3.2808

                   \small t=2.217244

                   \small V=(15.24\cdot 2.217244\, ;-12.4\cdot \sin(1.1088\cdot 2.217244 ))\approx\left (33.79\, ;-7.83 \right )


Svar #8
09. januar 2019 af Lygtepæ1 (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2019 af Soeffi


Skriv et svar til: Afstand fra punkt til punkt ud fra linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.