Matematik

Hej, har virkelig brug for hjælp til dette! Tak.

11. januar 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Calvin Klein producerer i år 2001 en ny parfume. I 2008 blev der solgt 2000 stk., mens salget i 2016 var på 4000 stk. 
a) Indfør passende variable og opstil en eksponentiel model for salget af parfumen.
 

Er ikke helt sikker på hvad der menes med passende variable. Mit bud er y = år efter 2001


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2019 af neoptolemos (Slettet)

Her giver jeg et bud

Vedhæftet fil:Studieportalen hjælp.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2019 af AMelev

Normalt er y den afhængige variabel og x (eller t) den uafhængige variabel. Salget afhænger af tiden. så sæt
x = antal år efter 2001 og
y = f(x) = antal solgte Calvin Klein parfumer
Model: y = f(x) = b·ax (eksponentiel)
Du får oplyst, at f(2008-2001) = 2000 ⇔ f(7) = 2000 og f(2016-2001) = 4000 ⇔ f(15) = 4000.

Så kan du benytte formlerne til bestemmelse af a og b ud fra to punkter (som i #1 jf Formelsamling s. 19 (102) & (103)), eller du kan lave eksponentiel regression.

PS!
Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. 


Svar #3
12. januar 2019 af Danmark2018

Ved du så hvad a og b betyder i modellen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2019 af AMelev

Hvad siger formelsamlingen? Tjek det og spørg så igen, hvis du skal have noget af det uddybet.


Skriv et svar til: Hej, har virkelig brug for hjælp til dette! Tak.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.