Matematik

En partikulær løsning

11. januar 2019 af Warrio - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

I den vedhæft opgave, er det opgave c) som jeg har problemer med:
Hvis jeg bar kunne få en idé om hvordan man skal starte.

På forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2019 af peter lind

Hvis nogen er løsning til differentialligningen er de også en partiel løsning sådu skal simpelthen gøre prøve d.v. s du skal finde y'' ,y. og sætte dem ind i ligningen og se om resultatet bliver 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2019 af oppenede

Den med t3 dur ikke, da 8y så giver noget med t3 på ligningens venstreside, som ikke anulleres af andre led.

Resten af mulighederne har formen   y = at2 + bt + c
                                       og dermed   y' = 2at + b
                                                samt   y'' = 2a

Venstresiden er så
  2a - 4(2at + b) + 8(at2 + bt + c) =
  8a t2 + (-8a + 8b) t + (2a - 4b + 8c)

Dvs. for at få  t2  skal a=1/8, b=1/8, c=1/32


Skriv et svar til: En partikulær løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.