Fysik

Beregn den energi som afsættes i bilens bremser ???

12. januar 2019 af KomNuBro (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey folkens.

Har brug for hjælp til en opgave i fysik:

Bilen kører med farten 50 km/t ind på en anden glatbane, som hælder 8.0 grader nedad i forhold til vandret. I det øjeblik bilen kommer ind på den skrå bane bremser føreren og bilen glider med blokerede hjul ned ad banen. Den skrå banes længde er 30 m. Gnidningskoefficienten mellem bane og dæk er 0.26. Bilen og førerens samlede masse er 975 kg.

Beregn den energi som afsættes i bilens bremser (dvs. det arbejde som bremserne udfører). Husk at bilen kun bremser på den skrå bane.

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2019 af mathon

Tegn kræfterne på bilen
og indse:
                    \small A=\overrightarrow{F}\cdot \overrightarrow{s}=F\cdot s\cdot \cos(F,s)=\left (m\cdot g\cdot \cos(8\degree)\cdot 0.26 \right )\cdot \left (s \right )\cdot \cos(180\degree)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2019 af mathon

eller noteret

                    \small \small A=\mathbf{F}\cdot \mathbf{s}=F\cdot s\cdot \cos(F,s)=\left (m\cdot g\cdot \cos(8\degree)\cdot 0.26 \right )\cdot \left (s \right )\cdot \cos(180\degree)


Svar #3
13. januar 2019 af KomNuBro (Slettet)

Kan det passe?:

Bremseenergien = (975 · 9,82 · 0,99 · 0,26) · 30 · (-1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2019 af Eksperimentalfysikeren

Læg mærke til, at bremserne er blokkerede, så de flytter sig ikke. Arbejdet er kraft gange vejlængde i kraftens retning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2019 af SimonAnder (Slettet)

Hvordan finder man kraft så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2019 af Eksperimentalfysikeren

Hvad skal du bruge kraften til?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2019 af Eksperimentalfysikeren

#3 Nej. Bremserne er blokkerede. Opgaven er en øvelse i at læse teksten rigtigt!


Skriv et svar til: Beregn den energi som afsættes i bilens bremser ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.